طراحی و ساخت سینما حرفه ای و سالن همایش | بلاگ

طراحی و ساخت سینما حرفه ای و سالن همایش

ساخت وبلاگ
طراحی و ساخت سینما حرفه ای و سالن همایش

ساخت سینما
 ساخت سینما یک رسانه دیداری شنیداری می باشد که قابلیت استفاده هنری را دارا است. یک اثر سینمایی که همان فیلم سینمایی نام دارد، از عناصر تصویر (به صورت مجموعه‌ای از فریم‌ها) و صدا (گفتگو، صدا و موسیقی) تشکیل شده‌ است. طراحی نمای ساختمان یک فیلم براساس فیلمنامه و عوامل آن شامل کارگردان و تهیه کننده و نویسنده و فیلمبردار و سایر عوامل ساخته می‌شود. سینما را جدیدترین شاخه هنر می دانند. در واقع هنر هفتم را سینما معرفی کرده اند که امروزه یکی از محبوب‌ترین مکان ها می باشد. آشنایی با نحوه ساخت سینما با توجه به مدت زمان طولانی ای که نیاز دارد، از برنامه ریزی اولیه گرفته تا تکمیل پروژه و محاسبه هزینه های انجام شده، از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. طراحی سینما ممکن است در زمان ساخت سینما، ممکن است نیاز شود که دکوراسیون و تجهیزات آن بارها تعویض گردد، اما تغییر ساختمان و معماری این فضا به این سادگی امکان پذیر نمی باشد. پس بهتر است که مراحل ساخت سینما توسط به طور دقیق و با مشورت با افراد ذیصلاح انجام گردد. طراحی نمای ساختمان در ساخت سینما کلیه مشاوره ها، طراحی ها و ارائه خدمات توسط تیم مشاوره و طراحی می بایست مطابق با مقررات ملی ساختمان و نشریه های سازمان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری (برنامه و بودجه) انجام پذیرد.ضوابط طراحی سینما را در مطلبی دیگر برای شما آورده ایم.

طراحی و ساخت سینما با تکنولوژی مدرن 

1- اخذ مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی: متقاضیان تاسیس سالن های نمایش فیلم یا همان سینما، طراحی سینما باید بعد از انتخاب زمین موردنظر با توجه به ویژگی ها و شرایط موجود و آماده کردن مدارک لازمه این کار، به مسئول امور سینمایی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل دهند تا نسبت به صدور مجوز اقدام شود.

ساخت سینما
ساخت سینما

2- انتخاب پیمانکار ذیصلاح و مشاوره در زمینه ساخت بهتر: انتخاب پیمانکار مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا انجام پروژه با کیفیت خوب، ارائه خدمات بعد از فروش و گارانتی واقعی تجهیزات و تعامل مناسب با کارفرما، چگونه ساخت و ساز را شروع کنیم تنها با انتخاب یک پیمانکار قوی و با تجربه امکان پذیر می باشد. مشورت در زمینه طراحی، ساخت و تجهیز سینما کمک بزرگی به کارفرما می کند. طراحی سینما یک پیمانکار جهت اجرای پروژه ساخت سینما باید امکانات و توانایی‌هایی نظیر تیم اجرایی کارآزموده، کارگاه مجهز، انجام پروژه های اتمام یافته مشابه با سقف ریالی مشابه را دارا باشد.

3- بررسی فضای موردنیاز براساس آمار جمعیت استفاده کننده از سالن: مقدار فضای مورد نیاز برای هر سالن به عوامل بسیاری بستگی دارد که مهم ترین آن در نظر گرفتن تعداد تماشاچیان حاضر در سالن می باشد.

4- بررسی نوع مصالح مصرفی و نحوه تامین آنها: برنامه ریزی تامین مواد و مصالح یکی از مواردی است که در مدیریت پروژه های ساختمانی باید انجام شود.

5- تهیه برنامه زمانبندی زمانی و ریالی پروژه و کنترل پروژه: ساخت سینما فرآیند برنامه ریزی و کنترل پروژه، برآورد اولیه هزینه ها و مدت زمان انجام پروژه یکی از فرآیندهای مهم و اساسی در هر پروژه‌ای می باشد.

6- ارائه خدمات مشاوره ای و آموزشی در زمان بهره برداری

7- بررسی تاسیسات مکانیکی: در محاسبات تاسیسات و انتخاب سیستم گرمایش و سرمایش باید به میزان تولید صدای مزاحم سیستم توجه لازم را داشته باشند. همچنین محل جعبه های آتش نشانی و کپسول های خاموش کننده و اطفاء حریق باید براساس طرح، انتخاب و همزمان با تکمیل دکور نصب شوند. بهتر است از سیستم هواساز با دارا بودن تجهیزات مولد انرژی در بیرون از سالن استفاده گردد.

8– اجرای زیر ساخت تاسیسات الکتریکی: این مرحله شامل کابل کشی نورهای سالن، ساخت سینما تجهیزاتی صوتی، ضبط و پخش تصویر و نور می باشد که باید در این مرحله بر اساس طرح و محاسبات انجام شده با بهترین متریال انجام شود. تجارت ساخت و ساز طراحی سینما جهت نورپردازی سالن سینما از چراغ های L.E.D با جانمایی متناسب با طرح معماری داخلی استفاده گردد. کلید روشنایی باید از درب ورودی سالن یا درب ورودی اصلی تا اتاق فرمان قرار داده شود. در بالای تمام خروجی های اضطراری، نصب چراغ باتری دار الزامی می باشد.

9- اجرای دکوراسیون داخلی: شامل طراحی معماری داخلی، دکوراسیون و نورپردازی، مدلسازی و تهیه تصاویر سه بعدی می باشد.

10- اجرای نمای دیوار و کف: در اجرای کف سالن، بهترین کفپوش به جهت عملکردی، موکت نسوز با مشخصات فنی ویژه اماکن پر تردد می باشد. البته ممکن است به صلاحدید کارفرما از کفپوش‌های PVC و پارکت استفاده شود. هرچند این موارد به علت هایی نظیر تولید صدا هنگام تردد و جذب صدای کمتر توصیه نمی شود.

هزینه ساخت سینما
سینمای ایران مشکلات زیادی از تولید، ساخت و اکران فیلم ها گرفته تا مشکل کمبود سالن‌های سینمایی و هزینه ساخت سینما را تا به امروز به خود دیده است. تعداد کم سالن‌های سینما و نبود سینما در بعضی از شهرها، قدیمی ‌بودن سالن های سینمایی که چندین سال از ساخت آنها می‌گذرد، تجهیزنبودن و کمبود بودجه و سرمایه برای نوسازی آنها و ساخت سالن‌های سینمایی جدید ازجمله مشکلاتی است که سینمای ایران با آن دست و پنجه نرم می کند.هرگونه سرمایه‌گذاری در ساخت سالن سینما، نیاز به حمایت دولت دارد. طراحی معماری ساده طراحی سینما زیرا هزینه ساخت سینما بسیار متغیر و بالا می باشد. سینماداری موضوع فرهنگی می باشد که جزیی از صنعت نیز به ‌حساب می‌آید و در واقع ترکیبی از صنعت و فرهنگ می باشد و افرادی که وارد این حرفه می‌شوند، به طور قطع، علاقه زیادی به این حرفه دارند. سینماداران باسابقه های طولانی در این صنعت قرار دارند و تنها چیزی که باعث ماندگاری آنها در این حرفه شده است، عشق و علاقه ای است که به حرفه خود داشته اند.

در صنعت سینما وقتی که فیلم ساخته می شود و پروانه نمایش می ‌گیرد، به مرحله اکران آن می رسد. حال اگر در مرحله اکران، فیلم با استقبال خوبی مواجه شود و مخاطب زیادی داشته باشد برای سینمادار هم سودآور است، اما اگر فیلم ضعیف باشد، سینمادار را دچار هزینه و خسارت خواهد کرد. بنابراین سود این سالن های سینما نیز به فیلم اکران ‌شده و تعداد تماشاچیان بستگی دارد. اسم دفتر مهندسی معماری ساخت سینما البته نمی‌توان منکر این شد که کیفیت سالن سینما هیچ تاثیری در جذب مخاطب ندارد. در واقع هرچه کیفیت سالن سینما بهتر و بالاتر باشد، طراحی سینما مخاطبان بیشتری را جذب خود می‌کند. مثلا کیفیت خوب صندلی‌ های سالن، دارا بودن سیستم‌های دیجیتال و فناوری‌های مدرن صوتی و تصویری، تجهیز مناسب و اصولی سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی، جذابیت و معماری ساختمان سینما، وجود لابی‌های بزرگ و دلباز و… از جمله مواردی هستند که در موفقیت یک سالن سینمایی نقش بسیار مهمی را می توانند داشته باشند.

ساخت سینما
ساخت سینما

عوامل تاثیرگذار در هزینه ساخت سینما:

1- هزینه اخذ مجوز ساخت

2- هزینه خرید زمین با توجه به موقعیت قرارگیری آن

3- نوع اسکلت و مصالحی که در ساخت سینما استفاده می شود

4- هزینه خرید تجهیزات موردنیاز سالن سینما

5- هزینه های دستمزد مهندسان ناظر و کارگران

6- هزینه مالیات و عوارض شهرداری

به طور کلی هزینه ساخت سینما، هزینه‌های متفاوتی دارد، چون قیمت زمین و تجهیزات سالن سینمایی در شرایط فعلی، با توجه به تغییر قیمت دلار، دچار تغییرات می شود. طبق برآوردی که شده است، طراحی سینما برای ساخت یک سالن سینما به مبلغی در حدود 10 میلیارد تومان و شاید هم بیشتر، نیاز است و اگر تصمیم گرفته شود که چند سالن سینما را احداث کنند، شرکت معماری به هزینه ای در حدود 50 تا 60 میلیارد تومان نیاز است، البته باید این نکته را هم متذکر شد که قیمت زمین ها در هر منطقه از کشور متفاوت نیز متفاوت می باشند و این موضوع ممکن است باعث افزایش هزینه ساخت سینما شود.

ساخت سینما
ساخت سینما

در سال‌های اخیر، سیستم‌ها، دیجیتال شده اند و همین مساله نیز هزینه‌های زیادی برای سینما به وجود آورده است و سینمادار را با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور، دچار مشکل می‌کند. علاوه بر هزینه ساخت سینما، یک سری هزینه های دیگر نیز وجود دارد که این هزینه ها تقریبا ثابت می باشد و چه فیلم اکران‌ شود و مخاطب داشته باشد و چه مخاطب نداشته باشد، در هر دو صورت سالن سینما فعال است و متحمل این هزینه ها می شود. هزینه هایی مانند هزینه آب و برق و گاز و حضور پرسنل و نیروها در محل کارشان و دستمزد آنها، مفهوم معماری که هیچکدام به شلوغی یا خلوتی سینما ربط ندارد و هزینه ای ثابت برای سالن سینما می باشد. علاوه بر اینها، سینماها یک ‌سری هزینه نگهداری نیز دارند که بسیار مهم است، چون سال به سال که از عمر ساختمان می‌گذرد، بافت ساختمان فرسوده شده و نیاز به بازسازی بنا بیشتر می شود و این موضوع نیز هزینه هایی را دربردارد. هم چنین سینما نیاز به نگهداری و مراقبت نیز دارد و هر چند وقت یک ‌بار باید تمام سیستم نمایشی صوتی و تصویری، صندلی‌ها، طراحی و دکور و… تعویض شود.

در آخر باید گفت که به طور کلی میزان سرمایه ریالی شما برای ساخت سینما، با توجه به این نکات گفته شده بسیار متغیر می باشد.

طراحی سینما
طراحی سینما با توجه به نوع موقعیت و کاربری ای که دارند، بیشتر از مکان های مشابه همچون آمفی تئاتر، سالن همایش و … مورد اهمیت و توجه می باشد و معماران توجه بیشتری به این مکان دارند. ضوابط و استانداردهایی برای طراحی سینما وجود دارد که باید رعایت شوند طراحی و ساخت ویلا تا علاوه بر زیبایی در طراحی، بتواند پاسخگوی نیاز افراد مراجعه کننده نیز باشد و تمامی امکانات لازم افراد را برطرف سازد. چون سینماها دارای جمعیت زیادی می باشند و باید طراحی و ترسیم فضاها، براساس نیاز مراجعه کنندگان انجام شود. الزامات و ضوابط طراحی سینما در زیر بیان شده است :

مقررات و ضوابط موجود در طراحی سینما
1- درب های اضطراری سینما باید به طرف بیرون باز شود، در طراحی نیز باید از مصالح غیرقابل اشتعال استفاده شود.

2- خروج تماشاجی ها از سینما باید به راحتی انجام شود و بیشتر از۵ دقیقه طول نکشد.

3- رادیاتورهای سرمایش وگرمایش راهروها باید در دیوار قرار داده شوند و طوری تنظیم شوند که هوای داخل سالن نمایش در زمستان و تابستان حدود۲۰ درجه سانتی گراد باشد.

4- پله ها باید از مصالح مقاوم و غیرقابل اشتعال درست شوند و در طراحی سینما آن باید به اندازه پله ها توجه شود. ساخت سینما پله ها باید عرض ۲٫۵ متر داشته و ارتفاع پله ها ۱۷ سانتیمتر باشد. آموزش ساخت ویلا استفاده از پله های افقی در طول راهروها ممنوع می باشد.

5- راهروها باید با عرضی در حدود ۲متر طراحی شود و در آن ها هیچ تجهیزاتی قرار داده نشود. سطح سالن ها، راهروها، پله ها نباید لغزنده باشد.

6- در طراحی به ازای هر ده صندلی، یک واحد پارکینگ اختصاصی درنظر گرفته شود.

ساخت سینما
ساخت سینما

7- صندلی های سینما باید طوری در سالن نمایش قرار بگیرند که هر ردیف، مزاحم ردیف پشت سری نشود و در صورت قرار دادن صندلی ها تحت زاویه، باید زاویه از 30درجه بیشتر نشود و این اندازه در استفاده از هر دو نوع صندلی های تاشو یا ثابت، می بایست رعایت گردد.

8- ارتفاع سقف سالن نمایش، ارتباط مستقیمی با تعداد تماشاچیان و ساخت سینما تعداد تراس های طراحی دارد و مناسب ترین ارتفاع، این می باشد که برای هر تماشاچی ۵مترمکعب فضا در نظر گرفته شود. ارتفاع مناسب، طراحی و ساخت ویلا یکی از مهمترین ضوابط طراحی سینما می باشد.

9– طول پرده اکران باید رابطه مستقیمی با سطح سالن داشته و نباید از (دوسوم) عرض سالن نمایش، کمتر باشد.

10- می توان طراحی سِن برای سالن های چندمنظوره تئاتر و سینما نیز انجام داد.

11- حتما موتور برق اضطراری، متناسب با ظرفیت سینما در نظر گرفته شود.

12- اتاق تاسیسات باید به دستگاه شیرآب و هواکش و کپسول آتش نشانی مجهز باشد.

13- اتاق پروژکتور باید به هوای آزاد راه داشته و یک نفر آپاراتچی و کمک آپاراتچی در نظر گرفته شود.

14- چراغ های راهنمای درِخروجی باید همیشه روشن بوده و از مواد غیر قابل اشتعال ساخته شود.

15- راهروهای داخلی و خارجی به چراغ های راهنما مجهز باشد.

16- پشت و ردیف صندلی ها شماره گذاری انجام شود.

17- سطح سالن نمایش، پله ها و پاگردها از مصالح ساختمانی نسوز ساخته شوند.

18- کلیه اختلاف سطح ها در ساختمان سینما که احتمال سقوط اشخاص می رود، با نصب نرده ایمن گردد.

19- فاصله اولین ردیف صندلی تا پرده اکران باید بین ۷-۵ متر در نظر گرفته شود.

20- ارتفاع سِن نمایش، از۸۰ سانتی متر کوتاهتر نباشد و از 120سانتی متر نیز بلندتر نباشد.

21- آب سردکن در محل های مناسب و طراحی سینما غیرمزاحم همراه با لیوان های یکبار مصرف نصب گردد.

22- سطل زباله دردار بهداشتی در محل های غیر مزاحم قرار داده شود.

23- گیشه فروش بلیط و پیش فروش بلیط حتما طراحی شود.

24– تمام تأسیسات سینما (آب، برق، تلفن،گاز وغیره …) باید پوشش عایق دار داشته باشد و در در دیوار جاسازی شوند.

25- تابلوی برق نباید در دسترس تماشاچیان قرار داشته باشد.

26- به ازای هر۵۰ صندلی یک واحد سرویس بهداشتی مجهز پیش بینی گردد. دیوارهای سرویس های بهداشتی تا ارتفاع ۲٫۲۰ متر کاشی کاری و کف آنها با جنس مشابه پوشانده شود

27- اتاق پروژکتور باید طوری طراحی گردد که به هوای آزاد راه داشته باشد و مطالعات طراحی مجتمع مسکونی ساخت سینما زاویه پروژکتور نیز نسبت به مرکز پرده در نظر گرفته شود.

28- پیش بینی بوفه و مجهز نمودن آن به دستگاه های سرد کننده الزامی است.

29- سالن انتظار باید به اندازه حداقل نصف ظرفیت سالن نمایش، گنجایش داشته باشد.

30- نصب تابلو برای اعلام شروع سالن ها و بهاء بلیط و به نمایش گذاشتن نام فیلم و بازیگران آن

کار و کسب و سرمایه گذاری...
ما را در سایت کار و کسب و سرمایه گذاری دنبال می کنید

نویسنده : سمیه کمالی بازدید : 676 تاريخ : يکشنبه 13 مهر 1399 ساعت: 20:14